2017. május 22., hétfő 14:46

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) -

A sajtóból értesültünk a Rákóczi híd környéki vitáról a Budapest Park vonatkozásában.
Bár 2010 óta sokkal több P+R parkoló épült, mint előtte, és ezt a munkát folytatni kívánjuk, de a Főváros, illetve a BKK a Rákóczi híd pesti hídfője térségében jelenleg P+R parkoló kiépítését nem tervezi. A kérdéses helyszín az IKOP P+R listájában nem szerepel, és egyéb szerződés alapján sem végzünk ott előkészítést.
Korábban voltak tervek a hídfő térségében, a Soroksári út és a Gubacsi út közötti területen P+R parkoló létesítésére, azonban azok a terület egyéb, kulturális célú hasznosítása miatt kikerültek a programunkból.
A Főváros nem kívánja csorbítani, vagy elvenni az adott helyszínen a fiatalok jelenlegi szórakozási lehetőségét.

Tarlós István
     főpolgármester