2017. május 23., kedd 15:08

Az Országgyűlés Hivatalának közleménye
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OS) - Kövér László, az Országgyűlés elnöke részvétét fejezte ki John Bercow úrnak, a brit parlament Képviselőháza elnökének, valamint Lord Fowler úrnak, a brit Parlament Lordok Háza elnökének a Manchesterben elkövetett merénylet miatt

"Tisztelt Elnök úr!

Mély megdöbbenéssel értesültem a tegnap este Manchesterben történt, számos ártatlan polgár életét követelő szörnyű robbantásról.
A magyar Országgyűlés valamennyi tagja és a magam nevében őszinte részvétemet fejezem ki Önnek és a brit népnek. Magyarország mélységesen elítéli ezt a példátlanul erőszakos és kegyetlen cselekedetet, amely békés és fiatal polgárok ellen irányult, és amely egyben támadást jelent az emberi méltóság és az alapvető európai értékek ellen.

Magyarország továbbra is elkötelezett a kontinens biztonságának erősítésért folytatott közös küzdelemben.

Szívből osztozunk azok mély fájdalmában, akik elvesztették szeretteiket az embertelen támadásban. Kérem, továbbítsa őszinte együttérzésünket az áldozatok hozzátartozóinak, a merénylet sérültjeinek mielőbbi felépülést kívánunk.

Budapest, 2017. május 23.

Tisztelettel:

Kövér László