2017. május 23., kedd 15:13

Budapest Főváros Levéltárának közleménye
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OS) - A Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára a nemzetközi levéltári naphoz kapcsolódóan rendezi meg az I. Levéltári Pikniket.

    Az I. Levéltári Piknik a Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára közös eseménye, amely keretében elindításra kerül a Nyitott Levéltárak 2017 országos programsorozat, valamint "A pesti serfőzéstől a sörgyártásig" és a "Prost Heidelberg! A heidelbergi sörfőzdék és sörözők története" című kiállítások nyitó ünnepsége is.
A kétnapos rendezvényen az ország számos levéltára és közgyűjteménye mutatkozik be a levéltár udvarán, ahol a kiállító intézmények standjain kívül színes programok is várják a látogatókat. A két nap folyamán több tárlatvezetésre, levéltári sétára, intézmény bemutatóra, kézműves foglalkozásra és filmvetítésre is sor kerül. A szervezők szeretnék, ha a családok is kilátogatnának, szétnéznének a levéltárban, ezért szombaton bohócok, artisták, állatsimogató, arcfestés és kézműves foglalkozások várják a gyerekeket.
A Levéltári Piknik központi témája a gasztronómia, amelyhez kapcsolódóan lacikonyhával, rózsafagylaltokkal és kézműves sörökkel várják a szervezők a látogatókat.
További információkért érdemes ellátogatni a Magyar Levéltári Portálra (http://archivportal.hu/hu/i-leveltari-piknik/) és a Magyar Levéltárosok Egyesületének Facebook oldalára (www.facebook.com/magyarleveltarosokegyesulete).

     Kiadó: Budapest Főváros Levéltára

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.