2017. május 23., kedd 16:29

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OS) -

    Eközben folyamatosan emelkedik a kiemelkedően magas nyugdíjban részesülők száma. Míg 2016-ben 12 ezren kaptak havi 300 ezer forintnál magasabb nyugdíjat, ma már 18 ezren, néhány nyugdíj pedig megközelíti a havi 2 millió forintot! Az extrém magas nyugdíjak megjelenését nem több munka, hanem a nyugdíj- és az adórendszerben bekövetkezett változások okozzák. Ezek miatt a jövőben még tovább fognak nőni a különbségek. Ennek megelőzésére mielőbb józan és szakszerű beavatkozás szükséges!
A korrekció első lépése kell, hogy legyen a 10 éve változatlan nyugdíjminimum 10 ezer forintos megemelése, ami megfelel az ez idő alatt mért inflációnak. Ez a szolidaritás minimuma. Erre vonatkozóan nyújtottak be az Együtt politikusai módosító javaslatot a 2018-as költségvetéshez.  
Ezt követően viszont újra kell gondolni azt is, hogy honnan teremthetőek meg fenntartható módon a források a legalacsonyabb nyugdíjak emeléséhez. Az Együtt tiszteletben tartja a jogszerűen megszerzett magas nyugdíjakat, hiszen számunkra alapérték a jogbiztonság. Azonban az Erzsébet-utalványokkal és az egységesen adott kiegészítő juttatásokkal szemben a nyugdíjakra felelősen fordítható többlet forrásokat a szegénységben élőkre kell inkább fordítani. Emellett rugalmasabbá kell tenni a nyugdíjba vonulás feltételeit, hogy a még munkára kész, értékes tudással rendelkezőket a kormány ne elkergesse, hanem épp munkára ösztönözze. Ezzel nemcsak az érintettek, hanem az egész társadalom is jobban járna!

Spät Judit
    
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.