2017. május 24., szerda 08:18

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Az atomenergia az éghajlatvédelmet szolgáló dekarbonizációs eszköz

    Aradszki András az ENEF idei találkozójának első napján az Európai Atomenergia-közösséget létrehozó szerződés 60. évfordulójára emlékezve hangoztatta: a közösség az elmúlt évtizedekben eredményesen kezelte az atomenergia békés célú alkalmazásának kihívásait, a részes felek hatékony együttműködésén keresztül pedig napjainkban is hozzájárul az európai ellátásbiztonsághoz. Az államtitkár a reális szakterületi párbeszéd egyedülálló platformjaként méltatta a 2007-ben alapított Európai Nukleáris Energia Fórumot, legfontosabb érdemeként említve a dekarbonizált energiatermelési megoldások melletti elköteleződés erősítését.

A magas rangú kormányzati tisztviselők, az Európai Parlament képviselői, az energiaipari nagyvállalatok vezetői, a közigazgatás, az ipar, a pénzügyi szféra és a civil szervezetek delegáltjai részvételével zajló másnapi konferenciát Bohuslav Sobotka cseh és Robert Fico szlovák miniszterelnök, valamint az éghajlat- és energiapolitikáért felelős európai biztos, Miguel Arias Canete nyitotta meg. Az idei panelvitákon a radioaktív hulladékok és a kiégett fűtőelemek európai uniós kezeléséről, továbbá az engedélyezési eljárások harmonizálásában rejlő potenciális előnyökről és költségekről folytattak eszmecserét a résztvevők.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest-Prága, 2017. május 24.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.