2017. május 24., szerda 08:45

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Nyílt levél Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke részére -

    Tisztelt Alelnök Asszony!

A nők elleni és a családon belüli erőszak elleni harc közös ügyünk, azt gondolom, pártok felett álló ügy. Ön többször is felszólalt a nők elleni erőszak ügyében, és pár évvel ezelőtt azt is elmondta, hogy "Magyarország nem tett még eleget a nők elleni erőszak területén, ezért további lépésekre van szükség." Azt is hozzátette, hogy az Isztambuli Egyezmény fontos és hasznos, és szükségesnek tartja a ratifikációját.
A Lehet Más a Politika ebben teljesen egyetért Önnel, mi kezdettől arra buzdítottuk a kormányt, hogy tegyen lépéseket a családon belüli erőszak felszámolására, javasoltuk az önálló büntetőjogi tényállás bevezetését a Büntető törvénykönyvbe, majd ennek elfogadását követően az átfogó szakpolitikai intézkedéseket előíró Isztambuli Egyezményhez való csatlakozást. Az Egyezmény aláírása ugyan 2014 márciusában megtörtént, kihirdetése azonban a mai napig várat magára.
Hétvégén a Fidesz egyik alelnöke részéről elhangzott egy nyilatkozat, ami komoly aggodalommal tölt el minket, ugyanis kétségessé teszi a kormány elkötelezettségét az Isztambuli Egyezmény magyar jogrendbe való beépítése mellett. Németh Szilárd, alelnök társa azt mondta, hogy az Egyezmény "nem a nők egyenjogúságáról, nem a nők jogairól szól", amögött a "lopakodó genderpolitika" áll. Szerinte már most is rengeteg jogszabály védi a nőket, "az Isztambuli Egyezmény ratifikálását viszont rendkívül kockázatosnak tartjuk."
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.