2017. május 24., szerda 08:45

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Nyílt levél Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke részére -

    A többes szám első személyből arra lehet következtetni, hogy az alelnök a Fidesz álláspontját fogalmazta meg. A kormány ugyanakkor 2014 márciusában már aláírta az Isztambuli Egyezményt, és többször elhangzott, hogy annak ratifikálásához nem a politikai akarat hiányzik, csak az előkészítés igényel hosszú időt. Az Igazságügyi és az Emberi Erőforrás Minisztérium is többször kinyilvánította, hogy az Egyezmény kihirdetése kormányzati szándék. Novák Katalin családügyi államtitkár azt mondta az Országgyűlésben, hogy: "Az Isztambuli Egyezményt aláírtuk, és ratifikálni is fogjuk".
A Lehet Más a Politika szerint a nők elleni erőszak felszámolásának ügye nem eshet áldozatul semmilyen ideológiai harcnak vagy politikai érdeknek. Itt emberi életekről, erőszakot elszenvedett nőkről, nap mint nap bántalmazott anyákról beszélünk. Az Isztambuli Egyezménnyel magasabb szintre lépne a nők védelme. Átfogó intézkedések keretében meg kellene kezdeni a szakemberek képzését, prevenciós, felvilágosító kampányokat folytatni, menedékhelyi kapacitást bővíteni és hatékonyabbá tenni a hatóság fellépését. A veszélyt tehát nem az Egyezmény ratifikálása, hanem annak elmaradása jelentené.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.