2017. május 24., szerda 11:08

A Demokrata Párt közleménye
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - 50 millió migránssal szemben kockázatos a kormány propagandája. A manchesteri terroresemény kapcsán elhangzott kormánypárti nyilatkozat szerint "Brüsszel elhibázott politikája okán a tömeges bevándorlás terrorveszélyt hozott az európai polgárokra". Az állítás azonban hamis.

    A Christian Aid Report szerint 250 millióan a klímaváltozás miatt hagyják el otthonukat, 50 millióan természeti katasztrófa miatt, 50 millióan háborúk miatt és 5 millió hazájából menekülő és menekültként befogadott lesz 2050-re. Ennek a brüsszeli bevándorláspolitikával nincs okozati összefüggése, ezért életveszélyes azt megjelölni, mint egyetlen felelőst, amit ha megváltoztatunk, akkor megszűnik a migrációs nyomás.
Ha a kormány mindenre "brüsszelezéssel" és "sorosozással" reagál szakmai érvek helyett, akkor komolytalanná válik, és így kiteszi az országot annak, hogy egyedül kell majd szembenéznünk a migrációs hullámmal.

Ha a kormánynak nem a saját hatalmának megőrzése a legfontosabb, amihez akár ártatlan gyermekek holttestén is átgázol, akkor érdemi párbeszédbe kezd, nem mélyíti a szakadékot. Nem lesz az a magyar határon húzódó kerítés, ami megállít öt magyarországnyi bevándorlót, ha egyedül maradunk. Sürgetjük a kormányt, hogy közös európai védelmi stratégián dolgozzon az európai országokkal együtt. Helyezzen valódi szakembereket háztáji politikusok helyett döntési pozícióba.
     Kiadó: Demokrata Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.