2017. május 24., szerda 11:40

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Újabb segítő kezek az infokommunikációs programban

    Több mint ezer közfoglalkoztatott számára tartanak a következő hónapokban áldozatvédelmi képzést a bűnmegelőzési területen tevékenykedő rendőrök. A Segítő Kezek Infokommunikációs Program kiterjesztését Jeneiné dr. Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa és Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője jelentette be 2017. május 24-én, Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Magyarország idősbarát kormánya a Segítő Kezek program infokommunikációs továbbfejlesztésével is igyekszik javítani az idősek biztonság- és közérzetét. A program kiemelt célja az idősek életminőségének jobbítása, a gondozó családtagok terheinek mérséklése, munkavállalásának elősegítése, a szociális és egészségügyi ellátórendszerek tehermentesítése mellett az idősek ellen irányuló bűncselekmények számának jelentős csökkentése.

"Az áldozatvédelmi program már 2013-ban is bebizonyította, hogy még a tanyasi településeken is képes felkészíteni az időseket nemcsak a trükkös lopások, hanem akár még a rablási kísérletek kivédésére is. A modellprogramot tesztelték kifejezetten a számítógépes bűncselekmények megelőzése érdekében is"- mondta Jeneiné dr. Rubovszky Csilla miniszteri biztos.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.