2017. május 24., szerda 12:58

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Magyarország érdeke a lex CEU visszavonása -

    Alapvető nemzeti érdek, hogy hazánkban a lehető legtöbb és legjobb egyetem működjön. Az amerikai külügy tegnapi CEU-val kapcsolatos közleménye is egyértelművé teszi, itt az ideje befejezni a hazug propagandát és a közvélemény félrevezetését. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárása keretében küldött levelére egyetlen elfogadható válasz van: a kormány visszavonja a CEU-t ellehetetlenítő törvényt. A kormánynak már csak azért sincs más választása, mert ez az alapvető nemzeti érdek is.

Tegnap végképp egyértelművé vált, hogy a törvény feltételeit maga a kormány sem tudja teljesíteni. Az amerikai külügy közleménye szerint ugyanis az amerikai kormánynak sem jogosultsága, sem szándéka nincs arra, hogy tárgyalásokat kezdjen a magyar kormánnyal a CEU-ról.
A magyar kormánynak péntekig kell válaszolnia az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárása kertében küldött figyelmeztető levelére, amire a magyar érdekekkel egyedül összhangban levő válasz az, hogy a kormány visszavonja a törvénymódosítást. Az LMP azonban nem éri be a lex CEU visszavonásával: az  ország minden pontján elérhetővé kell tenni a minőségi felsőoktatást, hogy a fiatalok itthon maradjanak, és Magyarországon boldogulhassanak.

Szél Bernadett,
az LMP társelnök-frakcióvezetője
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.