2017. május 24., szerda 15:13

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - A Fidesz-kormány semmibe veszi az állatok szenvedését -

    Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának kormánypárti tagjai elutasították azt az LMP-s törvényjavaslatot, amit egy tucatnyi állatvédelmi szervezet bevonásával és szakértő állatvédelmi jogász koordinálásával dolgoztak ki.

Másfél éve az Igazságügyi Minisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium is az állatvédelem reformját ígérte érdemi előrelépésekkel, de azóta sem történt semmi. Ezért most Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő, a bizottság elnöke önálló képviselői indítványként kérte benyújtott javaslatában az állatvédelem jelenlegi gyakorlatának szigorítását, kiszélesítését, a gyepmesteri telepek működésének javítását, az állatvédelem fejlesztését.

A bizottság kormánypárti tagjai nem támogatták a javaslat tárgysorozatba vételét, habár semmilyen érvet nem tudtak felhozni vele szemben. Így a parlament elé a javaslat nem kerülhet.

Az LMP megdöbbentőnek tartja, hogy a kormánypárt a hónapról hónapra közvéleményt megdöbbentő, felkavaró állatvédelmi tragédiák és botrányok ellenére is érzéketlennek mutatkozik a téma iránt.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.