2017. május 24., szerda 18:47

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2.rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelő államtitkára hangsúlyozta: "Az iskolai egészségfejlesztés egyik meghatározó területe az iskolai testnevelés és sport, mint az egészségtudatos, aktív életvezetésre nevelés eszköze. Ezért tartotta fontosnak a magyar kormány, hogy bevezesse a mindennapos testnevelést, amellyel a sport a fiatalok mindennapjainak részévé válva tanítja meg őket fegyelemre, koncentrációra és kitartásra. E beruházás jó hatást gyakorol a gyermekek sporthoz való hozzáállására, biztosítja a sportág-népszerűsítő, sportágválasztó foglalkozásokat, amellyel nemcsak népegészségügyi célok valósulnak meg, hanem a szakemberek felkészültsége, munkája is maximálisan érvényre jut."

        A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda beruházás valósul meg. Az érdi tornaterem a huszonnegyedik átadott létesítmény a teljes egészében költségvetési forrásból finanszírozott programban.

Kiadó: NFM
    
-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.