2017. május 25., csütörtök 13:03

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (OS) - Párbeszéd: Gyülöletkeltő, kirekesztő konferencia az adófizetők pénzén?

    A magyar kormány május 25-28. között Budapestre hívta a 11. Családok Világkongresszusát, amelynek nyitó eseménye a 2. Budapesti Demográfiai Konferencia. A szélsőségesen jobboldali amerikai és orosz oligarchák által is támogatott kongresszus kiáll a "természetes családmodell" mellett. A Párbeszéd írásbeli kérdéssel fordul Balogh Zoltán miniszterhez, hogy miért és mennyi adófizetői pénzből adtak helyet ennek a kirekesztő rendezvénynek.
Nem meglepő, hogy az Orbán kormány folytatja propagandamunkáját a középkort idéző, kirekesztő és megbélyegző családpolitikájáért. A meghívott külföldi előadók közül egyesek dekriminalizálják a családon belüli erőszakot, az államot, amely ezt törvényileg bünteti, a fasisztákhoz hasonlítja. Az AIDS terjedéséért az óvszergyártókat hibáztatják és a fogamzásgátlást erkölcsileg veszélyesnek tartják. A kényszerből abortuszt választó nőket börtönbe zárnák. A melegházasságok pedig természeti csapásokhoz vezetnek.

A Párbeszéd fontosnak tartja, hogy felelős lépések történjenek hazánk demográfiai helyzetével kapcsolatban, hogy minden család azonos jogokat élvezzen és hogy a magyar állam  támogassa a gyermekvállalást.  Az azonban teljesen elfogadhatatlan számunkra, ha a kormány ennek farvizén és az adófizetők pénzén teret enged a középkort idéző gyűlölködésnek. 

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja,  női esélyegyenlőségi és családvédelmi szakpolitikus
 
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.