2017. május 25., csütörtök 13:27

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (OS) - A kormány szűk rétegekre célzott családpolitikája soha nem lesz sikeres -

    Az Orbán Viktor által bejelentett demográfiai csomagnak érdemi népesedési hatása nem lesz. Az LMP szerint a magyar kormány rossz úton jár, amikor tovább erőlteti a felső rétegekre célzott családpolitikát, és nem azzal foglalkozik, hogy hogyan lehetne a nők számára kiszámítható jövőt biztosítani Magyarországon és elősegíteni azt, hogy a kívánt gyermekek itthon születhessenek meg.

Az LMP szerint nem az eddigi elhibázott családpolitikát kellene tovább folytatni, hanem a nők számára kiszámítható, tervezhető jövőt biztosítani, hogy, ha úgy döntenek, tudjanak a gyermek mellett dolgozni és munkájukból megélni. Több és rugalmasabb nyitva tartású bölcsődére, bölcsődei béremelésre, a rugalmas munkavégzés, távmunka támogatására, és állami bérlakás programra volna szükség. A gyermekneveléshez nyújtott további támogatásoknál pedig azokat kellene segíteni, akik valóban rászorulnak. Emelni kellene a jövőre 10 éve változatlan családi pótlék és GYES összegét, és nagyobb támogatást adni a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.