2017. május 25., csütörtök 15:57

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2017. május 25., csütörtök (OS) - Költségvetés 2018: a bruttó béremelés nettó hazugság

A kormányzati látványszínház új műsorának címe: a 2018-as költségvetés a munkából élők költségvetése. Erre csupán annyit lehet mondani, hogy a bruttó béremelés egyszerű nettó hazugság. A kormány állításaival szemben a köztisztviselői, a rendvédelmi, a honvédelmi, az ügyészi, illetve a bírói alapilletmények nem emelkedtek, a közalkalmazotti bértábla tíz éve változatlan.

A Jobbik ezzel kapcsolatos költségvetési módosító indítványait a Fidesz–KDNP érdemi vita nélkül leszavazta. A nemzeti néppárt szerint sürgős bérrendezésre, sürgős béremelésre van szükség. A kialakult helyzetért egyértelműen a Fidesz és az MSZP a felelős, hiszen a 2008-as IMF-paktumot a Fidesz továbbviszi.

A Jobbik béruniós kezdeményezése erre a helyzetre ajánl megoldási lehetőséget, hogy a hazai bérek minél hamarabb felzárkózhassanak a nyugat-európai bérekhez. Az Orbán-kormány láthatóan ebben sem lesz partner, hiszen elemi érdekük a magyar bérek alacsony, kelet-európai szinten tartása.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója