2017. május 26., péntek 15:43

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. május 26., péntek (OS) - Bácskai János álljon ki nyilvános vitára! -

Bácskai János, Budapest IX. kerületének polgármestere tegnapi interjújában ismét megerősítette, hogy nincs azzal semmi baj, ha volt és jelenlegi kormánypárti önkormányzati képviselők piaci ár alatt bérelnek önkormányzati lakásokat. Szerinte minden a lakásrendelet szabályainak megfelelően történt, ugyanakkor az érintett képviselőtársaival egyetemben a morális felelősséget továbbra sem hajlandó vállalni.

Elmondta, hogy a piaci alapú bérlakások kérdése "az Önkormányzat gazdasági kérdése". Arra viszont nem tért ki, hogy mennyiben szolgálja Ferencváros Önkormányzatának gazdasági érdekeit, hogy a piaci alapon bérelt önkormányzati lakásokat a valós piaci árakhoz képest harmad-, negyedáron értékesítik kormányközelieknek.

A IX. kerület önkormányzati képviselőjeként elfogadhatatlannak tartom, hogy ezernél is több rászoruló ferencvárosi van a szociális önkormányzati bérlakások várólistáján, miközben az önkormányzat ingatlanállománya rohamosan csökken és a rászoruló embereknek legalább 30 évet kell várniuk arra, hogy a jelenleginél méltóbb lakhatási körülmények között nevelhessék fel gyermekeiket.

Nyilvános vitára hívom Bácskai Jánost, mert itt az ideje, hogy magyarázatot adjon Ferencváros lakosságának a fenti anomáliák kialakulásáról és arról, hogy azokat miként tervezi megszüntetni.

Jancsó Andrea Katalin,
az LMP IX. kerületi önkormányzati képviselője
az országos elnökség tagja

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)