2017. május 26., péntek 16:01

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2017. május 26., péntek (OS) - A Fidesz közleménye

    Ma délután a Fidesz Lendvay utcai székházában dr. Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke és Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a két szervezet közötti együttműködésről írt alá stratégiai megállapodást.

A felek egyetértettek abban, hogy Magyarország jóléte és biztonsága nem valósulhat meg a magyarországi cigányság felemelkedése nélkül. A polgári értékrendből adódó feladat a cigányság képzettséghez és munkához juttatása, ami lehetőséget teremt a felemelkedésükre és erősíti közösségeik együttműködését és békés együttélését. Mindez csak a magyarországi cigányság és a polgári erők összefogásával valósítható meg, amelynek része a helyi és országos közéletben való aktív részvétel elősegítése, valamint a cigányság önkormányzati és országgyűlési képviselete is.

Ezért a Fidesz és a Lungo Drom a soron következő országgyűlési és önkormányzati választásokra történő felkészülésben, a választásokon és az ezeket követő törvényhozási, kormányzati és önkormányzati munkában együttműködnek. Ennek keretében a Lungo Drom részt vesz a Fidesz-KDNP alkotta polgári Kormány programjának megvalósításában, különösen a magyarországi cigányság helyzetét érintő területeken, az országgyűlési és önkormányzati választásokon támogatja a Fidesz-KDNP valamennyi egyéni jelöltjét, illetve területi listáját. A Fidesz-KDNP választási listáin a Lungo Drom jogosult jelöltek állítására.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.