2017. május 29., hétfő 13:08

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. május 29., hétfő (OS) - 2017-ben is Mesés építészet interaktív, ismeretterjesztő gyermekfoglalkozás. A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében, a Piarista Gimnázium diákjai tolmácsolásában jutott el az építészeti témájú iskolán kívüli edukációs program a TEGYESZ átmeneti otthonába.

    Az Új Európa Alapítvány KÖSZ! programjának keretében a kötelező közösségi szolgálatot teljesítő középiskolások délutánként látogattak el a családjukból kiemelt általános iskolás gyermekekhez, hogy a közös játék során együtt tapasztalják meg az adományként kapott Kapla építőjáték vizuális fantáziát és alkotókészséget fejlesztő hatását. A foglalkozások célja az iskolai tanagyag megértésének, elsajátításának segítése és az érdeklődés felkeltése a reál tantárgyak iránt.
A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány által 2016-ban szervezett "Tegyük FEL!’" program keretében 200 felső tagozatos diák vett részt a Mesés Építészet játékos vetélkedőn és előadás-sorozaton, valamint 100 hátrányos helyzetű településen lévő, illetve sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó intézményhez jutott el adományként Kapla építőjáték. A Húsznegyven építésziroda foglalkozása sikerrel vizsgázott a gyerekközönség előtt és a jótékonysági akcióban játékhoz jutó intézményektől is pozitív visszajelzés érkezett, így az Alapítvány kereste a lehetőséget a program minél szélesebb körben való megismertetésére.
A középiskolásokat pszichológusok és a tavalyi esemény játékmesterei készítették fel a foglalkozások megtartására.
    
     Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.