2017. június 7., szerda 16:53

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (5. rész)
    Budapest, 2017. június 7., szerda (OS) - Három magyar sportoló már biztosan versenyez a 2018-as Téli Paralimpiai Játékokon

    Eleve úgy vágtunk bele a felkészülésbe, hogy reménykedtünk az országkvótában, ezért is nagy öröm, hogy a rengeteg munka megtérült. Itthon még nem bejáratott sportág a para északi sí, a külföldi versenyek alatt sok szakmai segítséget kaptunk a tapasztaltabb külföldi csapatoktól. A következő időszakban ennek megfelelően arra készülünk, hogy a dél-koreai helyszínen a körülményekre is felkészülve, az előző szezon javuló eredményeit tartva, érjük el az egyéni maximumot - egészítette ki Krisztina edzője, Lágler Kristóf.
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke sporttörténelmi eredményként értékelte a megszerzett kvótákat: A riói sikerek új lendületet adtak a magyar parasportolóknak. Büszkék vagyunk rá, hogy újra képviselhetik hazánkat sportolók a téli paralimpiai játékokon, a legutóbbi, Szocsiban rendezett játékokon ugyanis nem volt magyar versenyző. Sportdiplomáciai szempontból nagyon fontos, hogy a téli sportágakban is jelen legyünk. Nagy siker, hogy a hat téli paralimpiai sportágból háromban is el tudunk indulni, köszönhetően a nagy munkát végző sportolóknak és felkészítőiknek, akiknek a munkáját ezúton is köszönöm. A következő tíz hónapban a Magyar Paralimpiai Bizottság minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a téli paralimpiára készülő sportolók eredményes felkészülését.
A magyar delegáció csapatvezetője dr. Horváth Patrícia, a Magyar Paralimpiai Bizottság munkatársa lesz.  

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.