2017. június 7., szerda 16:53

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (6. rész)
    Budapest, 2017. június 7., szerda (OS) - Három magyar sportoló már biztosan versenyez a 2018-as Téli Paralimpiai Játékokon

    A téli paralimpiai játékokat 1992 óta rendezik ugyanazon a helyszínen, mint a téli olimpiai játékokat. A sportolók 2018-ban hat sportágban versenyeznek: alpesi sí, sífutás, biatlon, ülő-jégkorong, kerekesszékes curling és - legújabb sportágként - snowboard.
Újdonság, hogy Pjongcsangban a paralimpiai falu egy helyen lesz, nem pedig, mint korábban, versenyhelyszínekre, sportágakra bontva. Az eredményhirdetés módja is változik: minden versenynap estéjén, a központi stadionban adják majd át az érmeket.
A 2018-as téli paralimpia kabalafigurája egy ázsiai fekete medve: Bandabi, a játékok hivatalos szlogenje: Passion. Connected.  
Ázsia a következő évtizedben meghatározó szerepet játszik majd a világ legnagyobb sporteseményeinek megrendezésében, a 2018-as pjongcsangi téli paralimpiát a 2020-as tokiói nyári olimpiai és paralimpiai játékok követik, majd a 2022-es téli játékok helyszíne is Ázsiában, Pekingben lesz.

Budapest, 2017. június 7.

Magyar Paralimpiai Bizottság


     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.