2017. június 13., kedd 16:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. június 13., kedd (OS) - A Fidesz megint a magyar emberek érdekei ellen szavazott Strasbourgban

    Tartózkodtak a Fidesz képviselői az Európai Parlament mai plenáris ülésén a 2020 utáni kohéziós politika alapelemeiről szóló jelentés szavazásánál. Ez a dokumentum a következő időszak uniós forrásainak céljait és elosztásának körülményeit igyekezett rögzíteni.

A Fidesz nem támogatta, hogy az uniós források felhasználása során megerősítsék a jogbiztonságot, a hozzáférhetőséget és a politika-végrehajtás átláthatóságát. A Fidesz nem támogatta, hogy a 2020 utáni támogatási időszakban a kohéziós forrásokat elsősorban a kiszolgáltatott és a társadalom peremére szorult csoportok támogatására, a munkahelyteremtésre és oktatásra fordítsák. A Fidesz nem támogatta, hogy a források elosztásában a helyi döntéshozatali szinteknek, a városoknak, az önkormányzati együttműködéseknek a jövőben nagyobb szerep jusson. A Fidesz nem támogatta, hogy az Unió kohéziós politikájának eredményeit (szemben az Európa-ellenes hadjárat hazugságaival) a jövőben jobban megismerjék az európai és így a magyar polgárok.

A Fidesz mindenben azt keresi, hogy miként szolgálhatja ki a plakátokra festett uszító propaganda alantas céljait. A Fidesz mindenben összeesküvést és nemzetrontást lát, tébolyukban pedig bármikor készek már a magyar emberek érdekei ellen is voksolni. Most is ezt tették.

Ujhelyi István,
EP-képviselő
az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.