2017. június 19., hétfő 13:45

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - Ha az ellenzéket valóban érdekelné az egészségügy, megszavazták volna a költségvetést – Reagálás Oláh Lajos (DK) nyilatkozatára

Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, több ezer egészségügyi dolgozót üldözött el a pályáról és több száz települést hagyott háziorvos nélkül. A polgári kormány 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, országszerte újítja fel a kórházakat, rendelőket és béremelést biztosít az egészségügyi dolgozóknak, háziorvosoknak. Ha az ellenzéket valóban érdekelné az egészségügy, akkor támogatta volna a 2018-as költségvetés elfogadását, amely 546 milliárd forinttal többet biztosít egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés.

Kiadó: Fidesz-frakció