2017. június 19., hétfő 15:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - 26 éve hagyta el az országot az utolsó orosz katona – 2017-ben már nincs szükség katonákra az orosz megszállásához

A szovjet megszállás végével 1991. június 19-én elhagyta Magyarországot az utolsó orosz katona is. Hazánk függetlensége attól a pillanattól kezdve egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen volt, és akkor úgy tűnt, hogy ez immáron örökké tart. Azóta eltelt 26 év. Az az Orbán Viktor, akit akkor még arról ismert az ország, hogy "ruszkik haza", mára Oroszország európai falovává tette hazánkat. Hosszú volt az út a Hősök terétől a Tienanmen térig, de mára Orbán Viktor Vlagyimir Putyin leghűségesebb beosztottjává vált.

A Demokratikus Koalíció szerint negyedévszázados szégyen, hogy Magyarország jobban függ az oroszoktól, mint amikor elment az utolsó szovjet katona. A DK szerint orosz érdekeket szolgál az a kormány, amely meg sem született magyar gyermekeket adósított el a paksi atomerőmű orosz bővítéséért. Orosz érdekeket szolgál az a kormány, amely akár több száz orosz kémet is beengedhetett az országba a moszkvai vízumközponton keresztül. Orosz érdekeket szolgál az a kormány, amely Magyarország kárára is bomlasztja az EU-t. Orosz érdekeket szolgál az a kormány, amely Oroszországba küldi az állampolgárai személyes adatait. Orosz érdekeket szolgál az a kormány, amely működésképtelen orosz metróra költi az adófizetők pénzét.

A DK szerint orosz érdekeket szolgál az Orbán-kormány, így pedig már nincs is szükség katonákra az orosz megszálláshoz.

Gréczy Zsolt
szóvivő