2017. június 19., hétfő 15:12

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - Az élmény neked is jár!Elindultak a nyári Élménytáborok Zánkán és Fonyódligeten. Vasárnap délután megérkeztek az első gyermekcsoportok a Zánkai Erzsébet-táborba. Színes pólós, karszalagos gyermeksereg vett részt az ünnepélyes megnyitón: összesen 2400 gyermek kezdi meg vakációját a Balaton partján a zánkai, valamint a Fonyódligeti Erzsébet-táborban

Az ünnepélyes tábornyitón Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár köszöntötte a táborozó gyermekeket és elmondta: idén közel 100 ezer gyermek vakációzhat jelképes összegért az ottalvós és Napközi táborokban.  A népszerű ottalvós Élménytáborok a Balaton partján igazi gyermekfesztiválként kínálnak széles körű szórakoztató, sport, életmód, kulturális, hagyományőrző és tudományos programokat. Novák Katalin szerint a cél az, hogy a vízparti örömök mellett a gyermekek a táborozásuk alatt a lehető legtöbb élményben részesüljenek. Ezért bővítettük a táborozók számára ingyenesen használható élményelemek tárházát: Zánkán sétahajózás, sárkányhajózás, kalandpark, dottó gyermekvonat, gokartok, Fonyódon sárkányhajózás, vízi kalandpark, trambulinok, vadonatúj kül- és beltéri játékok várják a táborozókat.  A táborok résztvevői között iskolai közösségek, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, speciális nevelési igényű, fogyatékkal élő gyerekek is vannak. Ezért is lényeges, hogy 2017-ben 5,2 milliárd forint központi támogatást fordít a gyerekek táboroztatására és a kapcsolódó programok lebonyolítására a kormány.

Kiadó: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány