2017. június 19., hétfő 21:03

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - Kezdetét vette az V. Szent László Napok programsorozat Nagyváradon.

    Hétfő délután hivatalosan kezdetét vette az V. Szent László Napok programsorozat Nagyváradon. A rendezvény megnyitóján részt vett Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki a programsorozat nyitásaként megkoszorúzta a római katolikus püspöki palota kertjében található Szent László-szobrot.
A rendezvény Móser Zoltán fotóművész Szent László-freskók a Kárpát-medencében című kiállításának megnyitójával, majd a Nagyváradi Állami Színházban tartott nyitógálával folytatódott. Az ünnepi gálán mondott beszédében a helyettes államtitkár felidézte: a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából indította el a Szent László Évet. Hozzátette: az emlékévet a múlt héten a Magyar Országgyűlés határozatként is meghirdette.
Dr. Szilágyi Péter hangsúlyozta: László király naggyá tette Váradot, dicsőséget szerzett a magyarság számára, békét és biztonságot teremtett a Kárpátok ölelte földön. Kiemelte: "XXI. századi modern emberként van mit átvennünk az elődöktől. Saját emberi mivoltunk úgy teljesedhet ki, ha a merünk nagyok lenni és magas célokat kitűzni. Ehhez a nyílt és felemelkedni tudó lelkülethez adott jó példát Szent László király."
    
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.