2017. június 26., hétfő 16:10

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) - A Justitia Regnorum Fundamentum Díj átadása az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában A díjat az idén három kitüntetettnek, Böjte Csabának, Szarka Lászlónak és Lukács Andrásnak adta át Székely László ombudsman és két helyettese, a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó Szalayné Sándor Erzsébet, valamint a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó Bándi Gyula.

    A 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum díjat a biztos minden esztendőben, az ombudsmani hivatal létrejöttének évfordulóján adományozza az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt felmutató vagy ahhoz jelentősen hozzájáruló személyiségeknek.
Az alapvető jogok biztosa Böjte Csabának, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökének és munkatársainak negyedszázados fáradhatatlan és önfeláldozó munkáját, a mélyszegénységben élő, illetve elhagyott gyermekek felkarolását ismerte el a Justitia Regnorum Fundamentum díjjal.
Szarka László történésznek – aki sok más megbízatása mellett a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a komáromi Selye János Egyetem Tanárképző Karának oktatója – a kisebbségtudomány érdekében kifejtett tudományszervezői, kutatói és oktatói tevékenységét méltatta a biztos a díjjal.  

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.