2017. június 26., hétfő 17:40

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) - Átadták a kormány nagyszabású hadisír-rekonstrukciós programja részeként megújult első hadisírokat. Az első világháború centenáriuma kapcsán indult pályázat segítségével renovált síremlékeket a Vas megyei Halogyon 2017. június 26-án avatták és szentelték újjá. A rendezvényen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Horváth István, a település polgármestere vett részt.

    A kormány tavaly nagyszabású programot indított, melynek értelmében 2 milliárd forintos pályázati keretösszeget biztosított az I. világháborús magyar hadisírok rekonstrukciójára.

Eddig 274 pályázat érkezett be a Honvédelmi Minisztériumhoz, összesen 1,4 milliárd forint értékben, a pályázati igazgatóság pedig 1,26 milliárd forint összegben kezdeményezte a támogatási szerződések megkötését. Ebből 462 millió forintot már ki is utaltak, hogy a rekonstrukciók megkezdődhessenek, a további szerződéskötések és kifizetések várhatóan az elkövetkezendő egy hónapban megtörténnek.
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.