2017. június 26., hétfő 20:09

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) - Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász álláspontja az ásotthalmi mezőőrök által elkövetett cselekmény megítéléséről

    Az ásotthalmi mezőőrök által a határzárat tiltott módon átlépő személyek sérelmére megvalósított, az utóbbiakat elfogó cselekmények nem minősülnek bűncselekményeknek az alábbi jogszabályok illetve a Kúria alábbi Büntető Elvi Döntése alapján.

1, A Büntető Törvénykönyv 352/A§ (1) bekezdése szerint "Aki Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területére a létesítményen keresztül jogosulatlanul belép, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
 (Határzár tiltottátlépésének bűncselekménye)

illeve:Btk 352/B  (1) bekezdés: "Aki az államhatárrendjének védelmét biztosító létesítményt,illetve eszközt megsemmisíti vagy megrongálja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
(Határzár megrongálásának bűncselekménye)

     Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.