2017. június 27., kedd 12:34

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) -

Juhász Péter: További titkosítások helyett vonják vissza a TAO támogatások rendszerét!
A TAO-törvény módosításával még átláthatatlanabbá vált ez a korrupció melegágyként működő rendszer. Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint a további titkosítások helyett teljesen meg kell szüntetni a TAO támogatások rendszerét.
A TAO-törvény módosításának egyik paragrafusa mindenhonnan törölte a "közhasznú" kifejezést a törvény szövegéből. Így lehetővé vált, hogy a jövőben ne csak közhasznú, hanem bármilyen utánpótlásneveléssel foglalkozó alapítvány is részesülhessen az eltérített adóforintokból - számolt be a Magyar Nemzet.
Juhász Péter véleménye szerint a TAO-rendszer már eddig is a korrupció melegágya volt, mivel ezekre a pénzekre nem vonatkozik az információszabadságról szóló törvény, és a közbeszerzési szabályok sem. Most, hogy már bármilyen utánpótlásneveléssel foglalkozó alapítvány megszedheti magát az eltérített adóforintokkal még átláthatatlanabbá vált ez a korrupt rendszer. A közpénzeket még könnyebben el lehet majd tüntetni, kikerülnek az ellenőrzés alól és magánszemélyek zsebét tömik a fideszes szívességkereskedelem részeként.
Az Együtt elnöke a TAO-rendszer módosításának visszavonását követeli a kormánytól. További titkosítások helyett teljesen meg kell szüntetni ezt a korrupt rendszert.

Juhász Péter
az Együtt elnöke