2017. június 27., kedd 14:40

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - Erős korrupciógyanú Rákospalotán

    A Fidesz által egyoldalúan felmondott önkormányzati együttműködési megállapodás lényege a kerület működtetését célozta. Azonban már a kezdetektől gyanút keltettek azok a kormánypárti törekvések, melynek során az önkormányzati vállalatok élén lévő Fidesz-kinevezettek pozícióját stabilizálták, illetve az összes ilyen személyi kérdésben maguknál tartották a javaslattételi jogot.

A Magyar Liberális Párt rákospalotai önkormányzati képviselői különösen három korrupciógyanús ügyre hívják fel a figyelmet:

Közétkeztetés túlárazása: A RUP-15 által háromszor sikertelenül kiírt közbeszerzési pályázat utáni súlyos túlárazás 201 millió forint többletköltséget okozott a kerületnek. Az előző ajánlatok hirtelen ennyivel megnőttek, látván hogy már nincs idő az újabb kiírásra. A fideszes képviselők egyetlen érve az elfogadás mellett az idő hiánya volt. A javaslatot a Liberálisok, a civilek és a DK elutasították, a fideszes többség megszavazta.

Óvodai felújítások súlyos túlárazása: A Fidesz által a testületen áterőltetett új GMK-főigazgató irányításával egy óvoda és egy bölcsőde felújítási körülményei változtak meg erősen vitatható módon. A felújítási költségek hirtelen itt is elszálltak, amit az építőipari költségek január-március közötti elszabadulásával indokoltak.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.