2017. június 27., kedd 17:40

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - Az LMP a megújuló Magyarországot választja Orbán Viktor Patyomkin-országa helyett -

A Fidesz választási eredményvárójának is helyszínt adó Bálnában értékelte ma Orbán Viktor minden idők legdrágább, legfeleslegesebb és legoroszbarátabb nemzeti álkonzultációját. Orbán Viktornak ma már kizárólag azok az emberek számítanak, akik 100%-ban egyetértenek vele. Aki nincs velük, az ellenük van. Orbán Viktor tökéletes kommunista logika szerint irányítja az országot: a kritikus újságírókat nem engedi kérdezni, a kritikus civileket nem engedi működni, a kritikus plakátokat leszedeti az utak mellől. Putyin kitalálja, Habony végrehajtja, Rogán meggazdagszik – ez ma az Orbán-kormány működésének három alapelve.

Amit a kormány nemzeti konzultációnak hazudik, az nem nemzeti és nem konzultáció: a magyar nemzeti érdeket nem szolgálja az Európai Unió elleni hangulatkeltés. Nem szolgálja a nemzeti érdeket, hogy orosz szervereken landolnak a kitöltők adatai. Nem szolgálja a nemzeti érdeket, hogy milliárdokat költöttek propagandára, oktatás, egészségügy vagy épp működő tömegközlekedés helyett. És nem konzultáció, csak egy nagyon drága, országos Fidesz-fórum. A valódi konzultációt a Paks 2-ről szóló népszavazás jelentené, amit viszont minden eszközzel gátol a Fidesz. Ma valóban van egy komoly hatalommal bíró ember, aki Orbán asszisztálásával befolyást szerzett Magyarországon, őt úgy hívják, hogy Vlagyimir Putyin.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója