2017. június 28., szerda 09:44

Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. június 28., szerda (OS) - Megalakult az Összefogás 1956 Örökségéért Egyesület Helytörténészek Tagozata.

    Megalakult az Összefogás 1956 Örökségéért Egyesület Helytörténészek Tagozata. A szervezet elnöksége hívja és várja mindazoknak a helytörténettel foglalkozó magyar állampolgároknak a jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek szűkebb, vagy tágabb környezetükben fel nem dolgozott személyek, szervezetek, élettörténeteivel.

A téma elsősorban az 1956-tal összefüggő eseményekről szóljon, de természetesen a magyar történelem bármely koráról írhatnak. Fontosnak tartjuk a magyarság őstörténetének alaposabb megismerését. A megmásított, elhallgatott valót. Példa: Az ötvenhatos forradalom, első három napján hányan haltak hősi halált? Mi lett az "irányítókkal"? Miért nem vagyunk jelen Kínában a hun városok feltárásánál?

A pályamunkákat 2017. november 15-ig kérjük beküldeni két példányban: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségéért Egyesület, 1051 Budapest, Nádor utca 36. IV. emelet 405, 406.

A zsűri öt szakértő személyből áll. A pályázat terjedelme: 10- 90 ezer karakterből (szóközökkel együtt) állhat.

Pályázni csak az Egyesület tagjai pályázhatnak. Ezért a szándékozó személy néhány soros személyes és a tervezett pályázat néhány soros bemutatását küld emailen az elnökségnek: osszefogas1956oroksegeert@gmail.com  A belépésről az elnökség dönt és választ küld.

A pályamunkákat 2018 őszétől folyamatosan megjelentetjük könyv formában. Külön pályadíjak nem lesznek.
     Kiadó: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.