2017. június 28., szerda 10:56

A Bátor Tábor Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. június 28., szerda (OS) - A Bátor Tábor jótékonysági sportközösségét, az Élménykülönítményt a nagyobb futóversenyekről ismerjük, de tavaly óta már az úszókat is várják, hogy a Balaton-átúszáson bizonyíthassanak maguknak és a Bátraknak.

    Hosszútávúszó olimpikonunk, Papp Márk is a beteg gyerekek mellé állt, és az Élménykülönítménynek ajánlja fel tóátúszást. Vallja, hogy az élet része az, hogy segítsünk másokon. Ez motiválja a mindennapokban és a felkészülésben is. Márk 58’30’’-cal tartja a Balaton-átúszás rekordját és 5000 méteren indul az idei budapesti vizes VB-n is.
Idén 32 jótékony úszó vág neki a július 1-jére tervezett 35. Lidl Balaton-átúszásnak. Az amatőr sportolók a versenyre való felkészülésük és a Balaton-átúszás során adományokat gyűjtenek a Bátor Táborban gyógyuló daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára. Együttes adománygyűjtési céljuk 5 millió Forint, aminek a fele összegyűlt már. Az úszók még nagyon várják a további adományokat, hiszen a teljes összeg fedezheti a Bátor Tábor egy nyári turnusának teljes étkezési költségét - ami 70 gyerek és 70 önkéntes napi hatszori egészséges étkezését jelenti -, valamint a táborban működő komplex magaskötél-pálya éves üzemeltetési költségét is.
Szorítsunk együtt a bátor ’lila’ úszóknak és Márknak!

     Kiadó: Bátor Tábor Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.