2017. június 29., csütörtök 09:59

Az Együttható Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. június 29., csütörtök (OS) - A LEADNFL projekt, avagy tanult tehetetlenség és korai iskolaelhagyás, amivel az Együttható Közösségépítő Egyesület két éves ERASMUS + projekt keretében foglalkozott; kutatást végzett, majd ennek alapján egy módszertani kiadványt készített. A projekt a korai iskola elhagyásra és az iskolaelhagyást kiváltó körülményekre, azon belül is a korai gyermekvállalás okaira és következményeire fókuszál. A partnerek általános tapasztalata az, hogy a hátrányos helyzetű régiókban élő fiatalok egy része korán családot alapít, amely negatívan befolyásolja az iskolai előmenetelt. Nehéz azonban meghatározni, hogy a korai gyermekvállalás oka vagy következménye a korai iskolahagyásnak.

    A projekt során a partnerek (Együttható Egyesület,Nevo Parudimos és Phiren Amenca)arra keresték a választ: hogyan lehetne elérni, hogy az érintett fiatalok - akár a gyermekvállalás mellett- folytathassák iskolai tanulmányaikat, legyen motivációjuk a tanulásra, ezáltal a munkavállalásra és jobb életkörülmények kialakítására.
Projektük célja egy nem-formális pedagógiai alapelveket követő módszertanfejlesztése ifjúságvédelemmel foglalkozó szervezetek/szakemberek számára, mely empirikus kutatási adatok alapján egy speciális célcsoportra szabva, az iskolai lemorzsolódás által fenyegetett, halmozottan hátrányos helyzetű (egyben NEET) fiatalok társadalmi (re)integrációját képes elérni.
Bővebb információ: http://egyutthato.eu/projektek/LEADNFL
     Kiadó: Együttható Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.