2017. július 4., kedd 18:45

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. július 4., kedd (OS) - A Zánkai Erzsébet-táborba látogatott a köztársasági elnök felesége. Idén is meglátogatta a Zánkai Erzsébet-tábort Dr. Herczegh Anita. A köztársasági elnök felesége a táborban vakációzó, az erdélyi Hargita megyében található gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthonban élő gyerekekkel töltötte a délutánt, amelynek része volt egy közös sárkányhajózás is.

A 6-16 év közötti gyerekek egy pályázat keretében érkeztek Zánkára és ebben az időszakban az élménytábor programjain vesznek részt. Ez azt jelenti, hogy a Balaton partján együtt nyaralnak a táborban tartózkodó, körülbelül 1600 gyerekkel, és velük közösen olyan színes programokba kapcsolódhatnak be, mint a sárkányhajózás, kalandpark, katamaránozás, sétahajókázás, csapatépítő ügyességi játékok, trambulinozás, sportvetélkedők, Ki mit tud? verseny, Tábori Olimpia, számháború, közös daltanulás, tábortűz program, vagy éppen az esti táncházi és koncertprogramok. "Megtiszteltetés számunkra, hogy Anita Asszonyt újra üdvözölhetjük a Zánkai Erzsébet-táborban. A köztársasági elnök felesége ezúttal is a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthonból érkezett gyerekeket látogatta meg. A 20 fős, gyermekekből és kísérőkből álló csoport vasárnap érkezett meg Zánkára, hogy hat felejthetetlen napot töltsenek el nálunk. A gyerekek együtt élnek át életre szóló élményeket, barátságokat köthetnek a táborban vakációzó gyerekekkel." – mondta el Hornyák Tibor, az Erzsébet Táborok főtitkára.

Kiadó: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány