2017. július 6., csütörtök 13:03

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. július 6., csütörtök (OS) - Állítsa le a kormány a devizahitel-károsultak kilakoltatását! -

    Tízezrek lakhatása került újra veszélybe, miközben az Európai Bíróság még vizsgálja a vonatkozó törvényeket. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hozza meg a szükséges intézkedéseket, hogy egyetlen család se kerüljön az utcára, amíg a devizahitelesek ügye nincs jogilag rendezve.

A kormány a mai napig nem rendezte az összes devizahiteles ügyét, ezért félhetnek még ma, 2017 nyarán is tízezrek attól, hogy elveszítik házukat, otthonukat. Rétvári Bence ugyan lezártnak tekinti a devizahitelesek ügyét, ám az utcán tiltakozók egyértelmű bizonyíték: csak elfelejtkeztek róluk, de megoldást nem kaptak.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy azonnal hozzon rendeletet arról, hogy a bírósági folyamat végéig egyelten családot se lakoltassanak ki. Ha pedig szükséges, hívják össze a parlament rendkívüli ülését, és mentsék meg a devizahitel-károsultak otthonait!

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese

Hadházy Ákos,
az LMP társelnöke
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.