2017. július 19., szerda 11:39

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. július 19., szerda (OS) -

    Spät Judit (Együtt): A kormány szakmunkások helyett leendő közmunkásokat képez a szakiskolákban
Alapvető szemléletmód váltás kell a középfokú oktatásban a gyerekek érdekében!
Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja szerint elfogadhatatlan, hogy nemcsak a közismereti, de a szakmai tárgyakból sem kapnak megfelelő felkészítést a szakiskolákban tanuló diákok. Az szakmai érettségik eredményei azt mutatják, hogy a kormány még saját célkitűzéseit sem tudja teljesíteni: jó szakmunkások helyett leendő közmunkások hagyják el az iskolapadot. Az Együtt ezért alapvető szemléletváltást sürget a szakiskolai képzésben, és a gimnáziumi férőhelyek csökkentése helyett azok megtartását, sőt növelését szorgalmazza.
Az előzetes félelmeknek megfelelően nemcsak a közismereti, hanem számos szakmai tárgyból is nagyon gyengék lettek a szakiskolákba járó diákok érettségi eredményei – mutatott rá az Oktatási Hivatal adatai alapján a Magyar Nemzet. Kilenc szakmai tárgyból még a hármast sem érte el az érettségizők átlaga, azaz az iskolák nem képesek az elvárt szinten átadni az előírt tudásanyagot sem. Mint ismeretes, a diákok csak pár hónappal az érettségi előtt, tavaly decemberben ismerhették meg a szakmai érettségi vizsgák pontos elvárásait, így esélyük sem volt a megfelelő felkészülésre.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.