2017. július 21., péntek 11:22

Jávor Benedek EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. július 21., péntek (OS) - Csúnya mobilgát-trükk – a Párbeszéd a Közbeszerzési Hatósághoz fordul - Olyan vállalkozással terveztetné meg a világ leghosszabb mobilgátját a Római-parton a fővárosi önkormányzat, amelynek semmiféle gyakorlata nincs a hasonló létesítmények terveinek elkészítésében. Mivel az érthetetlen megbízást a közbeszerzés megkerülésével írták ki, a Párbeszéd a Közbeszerzési Hatóság vezetőjéhez fordult.

    A Fővárosi Önkormányzat a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmének tervezésére a vonatkozó uniós szabályok teljes figyelmen kívül hagyásával, mindenféle nyílt, versenyszerű közbeszerzési eljárás nélkül, egy vízügyi körökben eddig szinte teljesen ismeretlen, kertészeti és tájépítészeti céget, a Tér-team Kft.-t bízott meg. A Párbeszéd EP-képviselője az amúgy is sok sebből vérző mobilgát-tervezés újabb gyanús fordulatára hívta fel a figyelmet levelében, emlékeztetve rá: a főváros korábban egyszer már közbeszerzést írt ki a feladatra, de akkor sem sikerült botrány nélkül lebonyolítani az eljárást, hiszen a két jelentkező közül az előnytelenebb pályázatot beadó jelöltet választották, ami miatt a tendert vissza kellett vonni.
(...)

     Kiadó: Jávor Benedek EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.