2017. július 24., hétfő 13:58

A Terrorelhárítási Központ közleménye
    Budapest, 2017. július 24., hétfő (OS) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) a valótlan híresztelések elkerülése érdekében az alábbi tájékoztatást adja.

    
A TEK Romániában a Tusványos 2017. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényen kizárólag a miniszterelnök személyvédelmét érintően látott el feladatot az alábbiakra tekintettel.

A TEK a hatályos jogszabályok - így különösen a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény és a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) - alapján személybiztosítási feladatokat lát el a jogszabályban kijelölt egyes védett személyek, így a miniszterelnök tekintetében is. A Korm. rendelet alapján a miniszterelnök védelme a külföldi utazásaira is kiterjed, melynek kizárólagos célja a védett személy közvetlen fizikai védelme, életének és testi épségének megóvása, az a védett vezető által látogatott külföldi rendezvénnyel, annak biztosításával közvetlen kapcsolatba nem hozható.

A Korm. rendelet - a nemzetközi gyakorlatnak mindenben megfelelően - teszi lehetővé, hogy a miniszterelnök védelme a külföldi utazásaira is kiterjedjen.

A magyar médiában közzétett videofelvételeken a fiatal nőt a tömegből kivezető személy nem a TEK munkatársa. A Tusnádfürdőn megtartott rendezvény biztosításában és a médiában megjelent kérdéses cselekményekben a TEK és egyetlen munkatársa sem érintett.

Terrorelhárítási Központ
Társadalmi Kapcsolatok Osztálya

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.