2017. július 26., szerda 15:19

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. július 26., szerda (OS) - Aquaparkok üzemeltetési feltételeit ellenőrizte a fogyasztóvédelmi hatóság

    A fogyasztóvédelmi hatóság az üzemeltetőket a megfelelő információtartalmú adattábla berendezéseken történő elhelyezésére, az elvégzett javítások dokumentálására kötelezte. Négy helyszínen 16 eszköz (csúszda, vízbe telepített mászóka-csúszdarendszer és kisgyermekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz) működtetését megtiltották a megfelelőségi tanúsítvány beszerzéséig, a terhelhetőség feltüntetéséig vagy a kezelő személy megfelelő oktatásának igazolásáig. Három helyszínen már pótolták a hiányosságokat. A berendezések így - az érvényes megfelelőségi tanúsítvánnyal még nem rendelkező kilenc, kisgyermekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz kivételével - újra működnek.

A folyamatos és aktív fogyasztóvédelmi jelenlét célja, hogy az üzemeltetők tisztában legyenek kötelezettségeikkel, minden hiányosságot pótoljanak, a szórakozni vágyó családok és gyermekek biztonságosan használhassák a vízi csúszdákat, ugrálóvárakat, játékokat is.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. július 26.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.