2017. július 26., szerda 15:50

Az OIKOSZ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. július 26., szerda (OS) - Legyen az óriás ugrótorony a V4-ek sikerének jelképe! - Az Oikosz Alapítvány civil kezdeményezése a Visegrádi Négyek együttműködéséért. Nyílt levél Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, mint a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos részére.

Nyílt levelünkben szeretnénk kezdeményezni azt, hogy a számos nagyszerű új létesítmény közül, az egyik legimpozánsabbat – bár ideiglenesen megvalósítottat – a Batthyányi téren, a Parlament épületével szemben felállított óriás ugrótornyot ne bontsuk el a vizes világbajnokság végén.

Az ugrótorony a sportrendezvény után legalább augusztus végéig legyen a Visegrádi Négyek összefogásának és növekedő világpolitikai szerepének jelképe az aktuális magyar elnökség apropóján.

Tisztelt Miniszter Úr! Kérjük Önt, hogy amennyiben lehetősége van rá, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az óriás ugrótorony minden oldalon egy-egy magyar, cseh, szlovák és lengyel óriáslobogóval feldíszítve jelképezze a V4-ek összefogását és egyre erősödő világpolitikai szerepét.

Az Oikosz Alapítvány szerény lehetőségeivel és eszközeivel, ugyanakkor lelkes közösségével minden segítségét felajánlja az ügy sikerének érdekében.

Nagy Ervin

az Oikosz Alapítvány kuratóriumának elnöke

A nyílt levél teljes tartalma itt olvasható: http://polgarportal.hu/oikosz-alapitvany-legyen-az-orias-ugrotorony-v4-ek-sikerenek-jelkepe/
     Kiadó: OIKOSZ Alapítvány