2017. augusztus 5., szombat 15:27

Az AQUILA Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 5., szombat (OS) - Az írástudatlanok szavazati jogáról

    Ezt az ötletet – 2012-ben is benne volt a programunkban, a javított 2014-es programunkban is ez áll –, ezt mi találtuk ki évekkel ezelőtt, csak sajnos nincs sajtónk, hogy propagáljuk… Lehet, hogy vannak véletlenek és a JOBBIK ebben véletlenül úgy talált gondolkozni, ahogyan mi…, ez sem kizárható.
http://www.aquilapart.hu/program.pdf
15. oldal "Választásokon való részvétel feltételei, új választási, jelölési törvényt akarunk
Az AQP az alábbiakat szorgalmazni fogja, akár népszavazással is megerősítve!Nekünk igazi humánus tett az, ha a többi ember szabadságának, gazdasági, szociális viszonyainak és élhetési körülményeinek eldöntése felelősen gondolkozó emberekre van bízva, olyanokra, akik tudják, miről döntenek.
Így az alábbiakat szorgalmazzuk:
1. Csak az lehessen választóképes állampolgár, aki írni, olvasni tud, tehát/és elvégezte a 8 általánost. Oka: hogyan várhatjuk el azt, hogy helyesen húzza be a jelet a választási lapra az, aki el sem tudja olvasni, hogy mi van oda írva? Ez is emberi szabadságunk része, hogy olyan hazában élhessünk, ahol nem analfabéták döntenek a sorsunkról. Hogyan tudja, milyen programot választ (és választ) a többi – tudatos – állampolgárnak is, ha el sem tudta olvasni? Ha pedig valaki (bárki is, segítségül) rábök egy névre, így megmutatja, mit jelöljön be, az tudatos befolyásolás, vehetjük úgy is, hogy a "segítő" 2x szavazott, ez nekünk csalás, amit nem fogadhatunk el! Mi senkit sem zárunk ki a választási jog
     Kiadó: AQUILA Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.