2017. augusztus 10., csütörtök 15:04

A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 10., csütörtök (OS) - Az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Paprika Napja az idén is nagy érdeklődésre tarthat számot. A változó helyszíneken megrendezett konferencia-sorozat eddigi rendezvényei sikeresen mutatták be a magyarországi paprikatermesztés egy-egy területének eredményeit, időszerű feladatait. Az idei, szeptember 1-jén Mórahalmon, az Aranyszöm Rendezvényházban lebonyolításra kerülő konferencia kiemelt témája a fűszerpaprika termesztés és feldolgozás lesz.

    A hagyományosan kiváló minőségű, hungarikumként is elismert fűszerpaprika őrlemény ma is keresett termék nem csak itthon, hanem számos európai országban. A rendszerváltást követően azonban a nagy múltra visszatekintő hazai fűszerpaprika termesztés visszaesett, a feldolgozóipar átalakulása pedig ezt a szegmenst sem érintette kedvezően. A témaválasztást tehát az indokolja, hogy a termesztők és a feldolgozók tekintsék át a hazai fűszerpaprika ágazat helyzetét és jelöljék meg azokat a feladatokat, amelyek elősegítik az ágazat további fejlődését.
Az előadások mellett a résztvevők megismerhetik a hajtatott fűszerpaprika termesztést és hibrid fűszerpaprika fajtákat Mórahalmon, majd a Paprikamolnár Kft. röszkei telephelyén a szántóföldi intenzív fűszerpaprika ott alkalmazott termesztéstechnológiáját, illetve megtekinthetik a Paprikamúzeum kiállítását, ahol a hazai fűszerpaprika termesztésének és feldolgozásának története, a termesztéstechnológia fejlődésének egyes állomásai kerülnek bemutatásra.
Program: http://www.fruitveb.hu
     Kiadó: FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.