2017. augusztus 12., szombat 12:08

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 12., szombat (OS) -

Az Együtt tiltakozik az ukrajnai magyarokat ért sérelmek miatt
Az Együtt felháborítónak tartja, hogy Ukrajnában nem emeltek vádat a beregszászi és a nagyszőlősi járások határában kihelyezett magyar nyelvű táblák ügyében. Az ukrán vádhatóság ezzel úgy asszisztál a kisebbségek jogainak semmibevételéhez, ahogyan a magyar Médiatanács az ellenzéki pártok és politikusok ellen folytatott fideszes hadjárathoz. Az Együtt tiltakozik a kisebbségek jogainak megsértése ellen.
Májusban magyar nyelvű üdvözlő táblákat helyeztek ki a beregszászi és a nagyszőlősi járások határában “Beregszászi Járás Magyarok üdvözlöm" illetve “Nagyszőlősi Járás A szélén a magyar nyelv" feliratokkal. A rendőrség előállított két személyt, akik beismerték, hogy közreműködtek a táblák kihelyezésében, az ukrán ügyészség azonban egyik ellen sem emelt vádat, ehelyett a szabálysértési eljárás megszüntetését kezdeményezte a bíróságnál - számolt be az Origo.
Az Együtt szerint számos nyugtalanító esemény történt Ukrajnában az elmúlt időszakban a kisebbségi ügyeket érintően. Felháborító módon az ukrán ügyészség nem indít vizsgálatot a kárpátaljai magyarság provokálására alkalmas táblák ügyében. Olyan hatósági asszisztálás ez, mint ahogy a magyar Médiatanács is szemet huny a hazai állami média arcátlanságaihoz, így  az ellenzéki pártok és politikusok ellen folytatott fideszes hadjárathoz.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja