2017. augusztus 12., szombat 15:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 12., szombat (OS) - A fiatalokat kell a kormányzás középpontjába állítani! -

    Az LMP ifjúsági szervezete felmérést indított a fiatalok véleményének megismerése érdekében.

Ma Magyarországon vészesen fogynak a fiatalok. Havonta több ezer fiatal hagyja el az országot, mert itthon nem találják a boldogulás lehetőségét. A Fiatalok Világnapján a Lehet Más a Jövő arra hívja fel a figyelmet, hogy ez csak akkor változhat meg, ha a kormány végre a fiatalokat állítja kormányzása középpontjába és kikéri a véleményüket.

A befuccsolt kamu programok helyett (Gyere Haza Fiatal, Vállalkozz Itthon Fiatal) valódi intézkedésekre lenne szükség. Az oktatás lebutítása helyett a 21. század kihívásaira felkészítő iskolarendszerre és a tandíj eltörlésére lenne szükség, hogy anyagi helyzetétől függetlenül mindenki bejuthasson a felsőoktatásba. A minőségi tudás a záloga a folyamatosan növekvő béreknek is. A fiatalok lakhatását szociális bérlakásokkal és albérleti támogatással kell segíteni. A családtámogatásokat igazságosan, mindenki számára elérhetővé kellene tenni. A fiataloknak minden téren nagyobb beleszólást adnánk, ezért szállítanánk le 16 évre a választójogot is.

A Lehet Más a Jövő felmérést is elindított a fiatalok véleményének megismerésére, ennek eredményeit hamarosan nyilvánosságra hozzuk.

Apostol Klaudia és Páli Zoltán
a Lehet Más a Jövő társelnökei

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.