2017. augusztus 18., péntek 09:08

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 18., péntek (OS) - Biztonságos tanszerek kerülhetnek az iskolatáskákba

    A családok jellemzően augusztus második felében szerzik be azokat a tanszereket, amelyeket a diákok az egész tanévben használnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményéből megállapítható, hogy az ellenőrzött színes ceruzák, zsírkréták, temperák, vízfestékek és a tolltartók döntő többsége biztonságos.  

A fejlesztési minisztérium akkreditált laboratóriuma 59 termék ellenőrzését végezte el, amelyek közül mindössze hat nem felelt meg a követelményeknek. A szakemberek egyetlen vízfesték vagy zsírkréta esetében sem találtak kifogásolnivalót. A vizsgált kilenc tolltartóból három az egészségre káros tiltott lágyítószert tartalmazott. A tíz tempera készlet közül kettőben a zöld és kék festékek réztartalma magasabb volt a megengedettnél. A húsz színes ceruza készlet közül pedig egy termék zöld mintaelemének ólomtartalma haladta csak meg a biztonsági határértéket. Az ellenőrzésen megbukott termékek tételes listája a kormányzati honlapon, a http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infokommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/hirek/biztonsagos-tanszerek-kerulhetnek-az-iskolataskakba linken található.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.