2017. augusztus 18., péntek 09:08

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 18., péntek (OS) - Biztonságos tanszerek kerülhetnek az iskolatáskákba

    Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: "Kiemelt szempont a magyar családok, gyermekek védelme, ez indokolta a szeptemberi iskolakezdés előtt a tanszerek átfogó vizsgálatát. Az iskolaszerek ilyen széleskörű hatósági ellenőrzésére korábban nem volt példa. A minisztérium a kedvező eredményeket követően is folyamatosan figyelemmel kíséri e termékkör biztonságosságát az elért magas szint további biztosítása, és a fogyasztóvédelmi szempontból különösen kiszolgáltatott célcsoport, a gyerekek védelme érdekében."

A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy a nem megfelelő temperakészletek, tolltartók és színes ceruza készlet lekerüljön az üzletek polcairól, és a termékeket a vásárlóktól is visszahívják.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fontosnak tartja, hogy aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel és rendszeres fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel járuljon hozzá a magyar családok és gyermekek biztonságához.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. augusztus 18.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.