2017. augusztus 20., vasárnap 11:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 20., vasárnap (OS) - DK: Szent István és az európai Magyarország fog “nevetni a végén"

    Augusztus 20. hazánk legrégebbi és legjelentősebb ünnepe, amely a hazánk ezer éves Európához tartozásának állít emléket. Államalapítónk nem követelt több tiszteletet, nem üzengetett, és nem akarta megállítani hazánk európai szövetségeseit, mert tudta, hogy a magyarok sorsa összefonódik Európáéval. Szent István hitt a magyarok képességeiben, felismerte, hogy a magyaroknak tehetségük és szorgalmuk alapján ott a helyük az európai közösségben.

A Demokratikus Koalíció szerint Szent István és az európai Magyarország fog “nevetni a végén". Jöhetnek fejedelmek, kiskirályok és zsarnokok, akik szembefordulnak Magyarország európaiságával, ez csak ideig-óráig tartó eltévelyedés lehet. A magyarok mindig a szent istváni utat, mindig Európát fogják választani. A DK 2017-ben is büszkén emlékezik államalapítónkra, mert Szent István hagyatéka remény minden európai magyar számára. Remény a megújulásra, remény az alkotmányos jogállam helyreállítására, remény az ezer éves Európához tartozásunk megőrzésére.

Demokratikus Koalíció
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.