2017. augusztus 20., vasárnap 14:39

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 20., vasárnap (OS) - Szent István elfeledett intelmei

    "Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel föl, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és gyűlölség" – ezt a Szent István-i intelmet emelte ki négy évvel ezelőtt mondott ünnepi beszédében Orbán Viktor. Gőg és gyűlölet helyett alázat, ez volt számára akkor a legfontosabb üzenet. Sajnálatos, hogy az elmúlt években épp a gyűlöletkeltés és a gőg jellemezte kormányzását, legkevésbé az alázat.

Nemzeti ünnepünk, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékét őrző ünnepnap mindig kiemelkedő szakaszhatár az évben: egyszerre az emlékezésé és egyszerre a jövőbenézésé. Szent István, a magyar állam megteremtője, a magyar és az európai történelem kiemelkedő alakja. Döntéseinek köszönhetően hazánk belépett az európai nemzetek sorába, ezen belül is a nyugati kereszténység, Európa felé orientálódott. A Szent István-i küldetés nem más tehát, mint az Európa felvilágosult, nyugatos feléhez való tartozás.

Orbán Viktor és a Fidesz nemcsak, hogy elfelejtette az államalapító céljait és intelmeit, de mintha tudatosan azzal szemben cselekedne. A sajtóból tudjuk, hogy a kormány által a nagykövetségeknek kiküldött kommunikációs sorvezető előírja, hogy a mai megemlékezéseken minden magyar diplomatának azt kell kiemelnie, hogy "Szent István Magyarországa és a Soros-terv között" kell választania a magyaroknak.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.