2017. augusztus 21., hétfő 11:36

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 21., hétfő (OS) - A DK nem vesz részt a mai rendkívüli parlamenti ülése

    Tavaly ősszel a Népszabadság bezárása elleni tiltakozásként a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői kivonultak a Parlamentből, azóta kizárólag a kétharmados döntések megakadályozása miatt veszünk részt a határozathozatalban. Ma a Parlament rendkívüli ülést tart, az MSZP kezdeményezését valamennyi független képviselővel együtt a DK-sok is támogatták. A CEU-törvény hatályon kívül helyezését, illetve radikális megváltoztatását kívánjuk és támogatjuk, mert ez Magyarország, a tudományos élet, a felsőoktatás szabadságának feltétele. A mai ülésen, amely a Fidesz bojkottja miatt egybéként sem lesz határozatképes, tehát a kezdeményezés napirendre sem kerül, korábbi gyakorlatunknak megfelelően nem veszünk részt.

A Fidesz politikájának megváltoztatása a jelenlegi helyzetben parlamenti eszközökkel lehetetlen. Arra csak egyes törvények esetében külső politikai erők, belföldön pedig Orbán rezsimjének választásokon keresztül történő legyőzése teremt reális lehetőséget.
A Demokratikus Koalíció ez utóbbiban érdekelt és ezért küzd.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.